Banner

OnderhoudNL Garantie RGBLaat uw opdracht altijd uitvoeren door een bedrijf dat is aangesloten bij OnderhoudNL. Alleen zo bent u verzekerd van een echte vakman. Bij een OnderhoudNL Garantie bedrijf ontvangt u altijd minimaal 5 jaar garantie.

Ga voor kwaliteit, ga voor kozijnen van Tien Schilder-Glas-Afbouw

Tien Schilder-Glas-Afbouw plaatst zowel houten- als kunststof kozijnen in de omgeving Utrecht. Laat u goed adviseren over de verschillen tussen hout en kunststof. Wij kunnen u tevens alles vertellen over de verschillende kwaliteiten van kozijnen en hun isolatiewaardes. Kom vooral eens langs in onze showroom!

 

 

Houten kozijnen zijn te repareren

Iets waar je misschien niet snel aan denkt bij de aankoop van kozijnen, maar wat te doen indien kozijn door stormschade of inbraak beschadigd raakt? Een houten kozijn is eenvoudig te repareren zonder dat het hele kozijnen vervangen dient te worden. Reparatie van een kunststof kozijn is vaak niet mogelijk en dus zal het hele kozijn vervangen moeten worden.

 

 

Duurzaamheid

Men kan er zonder probleem van uit gaan dat een houten kozijn meer dan 50 jaar meegaat. Kunststof zal na 25 jaar afgeschreven moeten worden, de restwaarde is dus 0%. Bij een houten kozijn ligt dit anders. Slechte delen kunnen vervangen worden en de restwaarde bij hout ligt na 25 jaar op ongeveer 60 %.  Een enorm verschil dus.

 

 

Onderhoud

”Houten kozijnen vergen veel onderhoud” wordt vaak gezegd. Maar dit is lang niet altijd het geval. Houten kozijnen vandaag de dag hebben ongeveer drie onderhoudsbeurten in 30 jaar nodig. Één keer in de 10 jaar dus. Dit heeft vooral te maken met de verbeterde kwaliteit van de verf. Daarnaast is het onderhoud veel minder intensief dan voorheen. Doordat de moderne houten kozijnen over 100 % waterdichte verbindingen beschikken, zijn er geen “volle” schilderbeurten meer nodig, terwijl dit voorheen wel noodzakelijk was.

 

De prijzen

De prijzen van kunststofkozijnen liggen ongeveer vijf a zeven procent lager dan houten kozijnen. Ditzelfde percentage geldt ook voor het onderhoud. Kunststofkozijnen hebben nu eenmaal minder onderhoud nodig. Hierbij wordt echter vaak vergeten dat ook kunststof periodiek een wax- en wasbeurt nodig hebben. Helemaal onderhoudsvrij zijn ze dus niet!

Een belangrijker argument is echter de levensduur van houten kozijnen. Een houten kozijn zal na 50 jaar vaak (bij periodiek onderhoud)nog prima te gebruiken zijn, en is in veel gevallen nog te repareren. Een kunststof kozijn is na 25 jaar geheel afgeschreven. U kunt zich voorstellen wat dit betekend bij een eventuele verkoop van uw woning!

 

De uitstraling van hout

Vooral voor oudere klassieke huizen is er maar één keuze mogelijk en dat is hout. Hoewel er kunststof kozijnen zijn met een hout profiel, geeft dit nooit de krachtige uitstraling van een echt houten kozijn.